24 Mar Suflet czekoladowy
Rozpoczniemy od klasycznej słodkości.
W idealnym suflecie czekoladowym pod lekko spieczoną, chrupiącą skórką, kryć się powinna gorzko-słodka, prawdziwa, płynna czekolada. Taki suflet możemy sami zrobić w domu. Jednak jest to wyzwanie bardzo trudne i czasochłonne.
Dorado sprowadza zamrożone suflety z francuskiej firmy Traiteur de Paris. Spełniają one wszelkie oczekiwania jakości, jakich oczekują od nas mistrzowie kuchni.
Jeżeli zamówisz wyborne suflety, my chętnie je dostarczymy.
Co dalej?
Deser możesz przygotować w piekarniku (180 st. C – 16 minut) lub w mikrofalówce (750W – 40-50 sec.)
W tym przypadku lepszy byłby piekarnik, ale czasami chodzi o czas .
W kartoniku znajdziesz 20 szt. Każdy piekarnik ma swoją duszę, w moim najlepszy wychodzi po 13 minutach w temperaturze 190 st. C.
Pieczemy oczywiście od postaci zamrożonej. Nie rozmrażamy deseru wcześniej.
Po wyciągnięciu wykładamy na talerzyk, zanurzamy widelczyk w ciepłym suflecie i po chwili czujemy jak rozkosznie rozpuszcza się w ustach.
Suflety nie tolerują zbyt wielu dodatków. Same w sobie są bogactwem smaków. Jeśli jednak chcesz deser ubogacić, można dodać sos waniliowy, czy kilka malinek.
Uwaga! Zbyt częste spożywanie sufletów w damsko-męskim gronie grozi niekontrolowanym przyrostem populacji.
Opakowanie 20 szt. 108,10 zł / opakowanie.