29 Apr Panna Cotta z cynamonem podana z concasse z śliwki w winie Porto
Posted at 15:21h
in przepisy
[divider_line type=”divider_line”]
Składniki- 10 porcji:
Panna cotta Zeelandia 1 litr (karton)
Cynamon szczypta
Śliwki 400 g
Porto 200 g
Puder 100 g
Dekoracje czekoladowe 10 sztuk
Kwiaty do dekoracji
[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]
[divider_line type=”divider_line”]
Food cost 1 porcji
2,60 zł
[imageeffect image=”3237″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]
Sposób przygotowania:
Deser rozpuścić , doprawić cynamonem i napełnić foremki lub pucharki. Śliwki pokroić w i spakować próżniowo 3 x redukując ciśnienie w vacuum lub zamknąć w syfonie i nabić ciśnienie.
Kiedy deser stężeje wyłożyć na talerz , dodać na wierzch śliwki
Dekorować czekoladowymi elementami.