Półmisek rybnych rozmaitości

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

Marlin polędwica 140/160 g 500 g
Tuńczyk stek z polędwicy 110/150 g 500 g
Papugoryba filet 170/230 g z/s 550 g
Lucjan czerwony filet 170/230 b/s 600 g
Barwena filet 40/60 g z/s 500 g
Krewetka czerwona argentyńska 10 szt.
Sól morska
Pieprz czarny świeżo mielony
Marchew 400 g
Pietruszka korzeń 400 g
Natka pietruszki 30 g
Masło Kerrygold 100 g
Sól
Cukier
Masło klarowane 200 g

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

14,5   zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3303″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Marchew i korzeń pietruszki pokroić w równą dużą kostkę i confitować w maśle do miękkości (około 20 minut).
Wszystkie ryby wyporcjować w małe kawałki , doprawić tylko solą i smażyć na maśle klarowanym na złoty kolor.
Odpowiednio do gatunku ryby dobrać czas smażenia (tuńczyka krócej itd.). Po smażeniu doprawić ryby świeżo zmielonym pieprzem. Ułożyć ryby na półmisku , dekorować warzywami i kwiatami.