29 Apr Hamburger z kozim serem i pieczonymi buraczkami
Składniki- 10 porcji:
Hamburger wołowy Diviande 10 szt.
Ser feta grecka 200 g
Musztardowiec 125 g
Szalotka 400 g
Pomidory 300 g
Buraki 200 g
Ser kozi świeży 500 g
Glazura balsamico 100
Bułka do hamburgera Delifrance 10 szt.
Food cost 1 porcji
7,20 zł
Sposób przygotowania:
Buraki wyszorować , zawinąć w folię i upiec w piekarniku na 220* C przez 45 minut. Wystudzić , obrać i pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Z pieczonych buraków ,sera feta , pomidorów i ziół sporządzić sałatkę i ułożyć na talerzu. Kozinę pokroić w plastry o grubości około 1 cm.
Mięso wysmażyć wg uznania – po odwróceniu burgera na grillu ułożyć na mięsie plaster sera koziego. Cebulkę pokroić i glazurować z białym kremem balsamicznym .Hamburgera złożyć z koziną, listkami musztardowca , glazurowaną cebulką i pomidorem. Jako sosu użyć glazury z kremu balsamicznego.