Cząstki ziemniaka z karkówką po meksykańsku

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

cząstki ziemniaka kg 1
karkówka bez kości kg 1,8
ketchup kg 0,25
musztarda kg 0,125
siekana kolendra łyżka 1
ząbek czosnku szt. 16
olej l 0,15
młoda biała kapusta szt. 1
majonez kg 0,25
jogurt l 0,25
cytryna szt. 1
siekany koperek łyżka 2
sól, pieprz, cukier do smaku
tabasco, papryka chili do smaku

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

   zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3511″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki marynaty (ketchup, musztarda, tabasco, kolendra, papryka chili, 10 ząbków czosnku,
pół szklanki oleju) połączyć ze sobą. Karkówkę pokroić na 10 steków, delikatnie rozgnieść ręką
i zamarynować. Kapustę cienko poszatkować, składniki sosu (majonez, jogurt, sok z cytryny,
koperek, czosnek) połączyć ze sobą, przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku i wymieszać
z kapustą.
Karkówkę odsączyć z marynaty i krótko grillować na mocno rozgrzanym grillu. Cząstki ziemniaka
usmażyć według przepisu na opakowaniu. Podawać z surówką z kapusty.