06 Apr Japońskie pierożki Gyoza z jabłkami.
👨🍳Dorado poleca: Japońskie pierożki Gyoza z jabłkami. 🇯🇵
Dzisiaj przygotujemy wegetariański przysmak z kraju kwitnącej wiśni. Gyozę przygotowuje się z mąki pszennej soli i wody. Pierożki można wykonać samemu, jest to jednak bardzo czasochłonne. Polecamy wykorzystanie mrożonych, które w szybki sposób można przygotować. Zobaczcie jakie to proste!
🍲Jak przyrządzić danie?
Rozgrzewamy odrobinę tłuszczu na patelni z nieprzywierającą powłoką. Dobrze sprawdza się również papier pergaminowy na zwykłej patelni. Zamrożone pierożki układamy płaską częścią na gorącym tłuszczu i smażymy tylko z tej właśnie jednej strony. Kiedy będą już rumiane dolewamy szklankę wody i szybko przykrywamy pasującą pokrywką. Teraz nasze przysmaki gotują się na parze przez 3-4 minuty.
W czasie gdy pierożki się parują przygotowujemy talerze. Na talerz wylewamy kilka kropli syropu karmelowego i wyciągamy lody z zamrażarki.
Na przygotowane talerze wykładamy po 5 ugotowanych pieróżków i gałkę lodów waniliowych.
Gotowe!
Życzymy miłej zabawy przy jedzeniu lodów pałeczkami. 😉
Smacznego!
❗️ Pamiętaj, że z naszymi składnikami nie może się nie udać.
☎️ Czego od nas potrzebujesz?
Gyoza z jabłkami Ajinomoto – opakowanie 400g
Olej do smażenia Kujawski cytryna i bazylia – butelka 250ml
Syrop słony karmel MONIN Polska – SCM – butelka 750ml
Lody waniliowe Grycan – opakowanie 1100ml