Orientalny krem z cieciorki z mleczkiem kokosowym

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

Cieciorka pakowana próżniowo Bonduelle 1000 g
Cebula 250 g
Czosnek 50 g
Oliwa do smażenia
Kolendra ziarno QS
Kmin rzymski QS
Ziele angielskie QS
Koncentrat pomidorowy 30 g
Papryka chilli QS
Seler naciowy 300 g
Bulion warzywny 1000 g
Pietruszka nać 40 g
Cukier
Mięta 1 doniczka
Mleczko kokosowe 800 g
Czarny sezam 30 g

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

2,10   zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3243″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Na gorącej oliwie podsmażamy drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek. Kolendrę oraz kmin kruszymy w moździerzu i dodajemy do cebuli i czosnku. Następnie dodajemy posiekane chili oraz przecier pomidorowy. Wlewamy bulion i po zagotowaniu dodajemy drobno posiekany seler oraz cieciorkę. Gotujemy ok. 5 minut i dodajemy mleczko kokosowe – wszystko miksujemy. Doprawiamy do smaku , na koniec dodajemy natkę pietruszki oraz miętę.